Pintér Attila a legesélyesebb Kaposváron

2021-06-08 18:49 | #Kaposvár #Pintér Attila #Karácsony Gergely #Előválasztás #Szendefy Mária #Varga István #Bereczki Dávid #Jakab Péter

Pintér Attilát csütörtökön jelentette be az MSZP Kaposváron. Karácsony Gergely támogatásával toronymagas esélyese az előválasztásnak.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, csütörtökön jelentette be Pintér Attilát, az MSZP városi elnökét, mint a párt jelöltjét a kaposvári előválasztáson. 

Mint írják: „Attila hosszú önkormányzati múlttal rendelkezik, így jól ismeri a várost és környékét. Önkormányzati képviselőként, példátlan összefogást teremtett pártok és civilek között olyan ügyekben, mint például az egészségkárosító gumiégető létesítése elleni aláírásgyűjtés, amellyel sikeresen megakadályozta a beruházást.”

Karácsony Gergely

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, Pintért fogja támogatni az előválasztáson. A közvélemény-kutatások alapján, Kaposváron a Karácsony-Pintér kombináció tűnik a legesélyesebb párosításnak az előválasztáson, hiszen, mióta Karácsony Gergely is bejelentkezett hivatalos jelöltnek, rögtön az élre állt a népszerűségi versenyben. Kaposváron pedig Pintér Attila messze a legismertebb és legrutinosabb politikai szereplő az eddig bejelentett jelöltek között. 

Varga Istvánnak Dobrev Klára kampányolhat helyben, ami a DK-s szimpatizánsok aktivitását tekintve elég lehet, viszont Dobrev közel sem annyira népszerű, mint Karácsony. Bereczki Dávidnak Fekete-Győr András nyújthat segítséget, azonban az ígéretes kezdet némileg alábbhagyott, jelenleg Fekete-Győr a sereghajtó a miniszterelnök-jelöltek között. Szendefy Mária, az LMP jelöltje, egyelőre nem élvezi egyik miniszterelnök-jelölt támogatását sem, azonban Karácsony Gergely az LMP jelöltje is, így logikus lenne, ha Szendefyt is támogatná.

Kérdés, hogy a Jobbik kit fog támogatni Kaposváron, hiszen Jakab Péter támogatása sem lenne elhanyagolható az előválasztáson.