VIDEÓ - Kifütyülték Orbánt a tusványosi beszéde közben - a KATA tüntetőket narkósoknak nevezte

Kpsvr 2022-07-23 11:38:00
Kifütyülték Orbán Viktort a Tusványoson tartott beszéde közben. Mikor a biztonságiak intézkedtek a miniszterelnök odaszólt: "Csak olyan udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokat!" Tehát Orbán Viktor szerint, a KATA beszántása ellen tüntetők, mind narkósok.

Orbán Viktor két év kihagyás után újra Tusványoson tartotta meg szokásos nyári előadását. Ezeket a beszédeket azért övezi mindig kiemelt figyelem, mert a közmegegyezés szerint itt árul el a legtöbbet a magyar miniszterelnök, mit is jósol a következő időszakra világszinten, és úgy általában mit tart a legfontosabb megoldandó feladatnak Magyarországon. 

A beszéd elején tiltakozók kezdtek el fütyülni és bekiabálni. A biztonsági intézkedések alatt hangzott el Orbán Viktortól: "Csak olyan udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokat!", amivel gyakorlatilag az összes KATA tüntetőt kábítószeresnek nevezte. 

Aktuális előadásának „Van, ami örök!” lett a címe, amit pontokba szedve olvashatnak:

  • A beszéd némi zavargással kezdődött, Orbán erre úgy reagált, hogy „csak olyan udvariasan, mint Budapesten a hidakon a narkósokat”, utalva ezzel a katás tüntetőkre. Páran román feliratokat tartottak fel.
  • A miniszterelnök szerint ahhoz képest, hogy a világ javul, a hangulat egyre rosszabb: „Az a megfejtésem erre a jelenségre, hogy rosszkedvünk tele alapvetően nyugati életérzés” – mondta, hozzátéve, hogy a nyugati civilizáció ereje, tekintélye és cselekvőképessége fogyóban van.
  • A nyugat szerinte anyagi és hatalmi visszaszorulásban van, miközben a többi civilizáció is modernizálódott, átvették a nyugati technológiát és pénzügyi rendszert, viszont nem akarják átvenni a nyugati értékeket.
  • A nyugat ehhez képest szerinte erőszakosan terjesztené a saját értékeit, ezt pedig a többiek megalázónak érzik, amit ő megért.
  • Az energiahordozók feletti ellenőrzés elvesztését gondolja a legfájóbbnak, az amerikaiak szerinte nyomást gyakorolnak az ellenőrzés megszerzése miatt. A több lábon állást az orosz gázhoz kötötte, de ezt Orbán álláspontja szerint épp ellehetetlenítik.
  • Az EB javaslata a tagországok 15 százalékos fogyasztáscsökkentéséről einstand, mivel a gázzal nem rendelkező országoktól venné el a gázt, és adná oda azoknak, akiknek nincs.
  • Beszélt azért magyarországról is: a legfontosabb kihívás a népesedés, „jóval több a temetés, mint a keresztelő.” Jelenleg Magyarország azok közé a népek közé tartozik, ami nem képes saját maga biológiai fenntartására, és ha nem lesz fordulat, előbb-utóbb “ellakják tőlünk” Magyarországot.
  • A másik nagy bajnak a migrációt látja, de népességcserének is lehetne nevezni a miniszterelnök szerint. Szerinte már poszt-nyugatnak mondható a nyugat pár része, hiszen azok az országok, ahol európai és Európán kívüli nemzetek élnek együtt, nem tekinthetők nemzetnek. Közép-Európában viszont szerinte a nyugat szellemi értelemben is jelen van, és csata zajlik a két fél között. „Brüsszel a Soros-féle csapatokkal egész egyszerűen ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat” – mondta titokzatosan.
  • Előkerült a fajelmélet is: „Van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az európán kívül érkezőkkel. Na az kevert világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keveredtek össze egymással. Ezért mi a Kárpát-Medencében nem vagyunk kevert fajúak, hanem  saját otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke” - magyarázta Orbán, majd Nándorfehérvárra és a törökök megállítására hivatkozott.
  • Szerinte épp a nándorfehérvári diadal miatt jött rá az iszlám, hogy keletről nem lehet elárasztani Európát, ezért délről kezdték el. Ez szerinte majd a gyerekeinknek is feladatot ad, hiszen akár nyugatról sem szabad mindenkit beengedni ide.
  • Harmadik kérdésként elővette a gendert: Orbán szerint el kell fogadni, hogy az apa férfi, az anya nő, a gyerekeket hagyják békén, és ez nem ideológiai kérdés. „Soha nem lesz a nyugai bolondériának a világ ezen sarkán többsége. Egész egyszerűen a magyar embernek nem megy be a haja alá” – látott a jövőbe a miniszterelnök, miközben értetlenkedett a transznacionalizmus szavon többek közt.
  • Orbán olyan szövetséges országról is beszélt, ahol a baloldal hatalomra jutása után lebontották a kerítést és törölték a „genderszabályokat”, de azt nem árulta el, melyik országra gondol.
  • A magyar-lengyel kapcsolatokban szív probléma van: mi két szláv nép háborújának látjuk, a lengyelek pedig a magukénak érzik. 
  • A szlovák és a cseh barátaink nem vállalják a konfliktusokat Brüsszellel, sok sikert kíván nekik.
  • A háborúról: minden háborúval kapcsolatban az a legfontosabb megközelítés, hogy az anyák siratják a gyerekeiket, a gyerekek elvesztik a szüleiket. Szerinte az ukránokon kívül csak magyarok haltak meg ebben a háborúban, ő 86 áldozatról tud, ezért nekünk jogunk van azt mondani, hogy csak a béke a megoldás.
  • A kiindulópontunk az, hogy a NATO sokkal erősebb, mint Oroszország, ezért Oroszország soha nem támadja meg a NATO-t. Most úgy kell segítenünk az ukránokat, hogy Moszkva ne érezze úgy, hogy formális hadviselőkké válunk.
  • A háború okairól is beszélt: szerinte fontos megérteni, mit miért tettek az oroszok, de nem kell ezt elfogadni. Ezek után elmondta, Oroszország még írásba is adta, hogy azt követelik, Ukrajna ne legyen tagja a NATO-nak, de ezt a nyugatiak elutasították. Ez a visszautasítás váltotta ki a következményt. Kiemelte, jobb lett volna, ha Donald Trump amerikai elnök lenne, Angela Merkel pedig német kancellár, mert ez a háború nem robbant volna ki.
  • A háború nyugati stratégiáját logikusnak gondolja a fegyverszállítással, szankciókkal és a világ felsorakoztatásával, de szerinte most olyan kocsiban ülünk, aminek mind a négy kereke defektet kapott. „Az ukránok sosem nyernek háborút Oroszország ellen amerikai kiképzőkkel, mert az orosz hadseregnek asszimetrikus fölénye van” – mondta, majd elmondta, a szankciók sem rengetik meg Moszkvát, viszont Európában több kormány is elbukott már, pedig az igazán látványos hatásai a szankcióknak még meg sem érkeztek.
  • Amerikának eltűnt az a képessége, hogy maga mellé tudja állítani a világot, és most demonstratívan nem vesz részt a világ nagyrésze ebben. „Multipoláris világrend kopogtat az ajtónkon.”
  • Orbán szerint egy jó békeajánlat megfogalmazásának kéne szerepelnie az új nyugati stratégia legfontosabb részeként, és nem Oroszország vagy Ukrajna oldalára kéne állni, hanem közéjük.
  • A háborút csak orosz-amerikai tárgyalások zárhatják le, orosz-ukrán tárgyalás úgy gondolja, nem lesz.
  • Európa azért nem szólhat ebbe bele, mert nem hajtotta végre a minszki megállapodást 2014-ben, és emiatt megint csak az amerikaiaknak és az oroszoknak van szavuk.
  • Európának Orbán gondolatai szerint nem világpolitikai szintre kéne törekednie, hanem a saját háza táján kell rendet tenni.
  • Előkerült a rezsicsökkentés, amit bár most megnyirbáltak, még az is nagy eredmény, ha ezt meg tudják védeni, és emiatt nem indít már az állam új beruházásokat sem, illetve le kell jönni a gázról.
  • A gyenge forintot továbbra is csak a dollár erősödésének tudja be.
  • Orbán saján gazdasági előrejelzése szerint a magyar gazdaság nőni fog idén, de Európában sok helyen visszaesik, ez pedig nehézséketet okozhat. „A következő két évre azt tűztük ki célul, hogy Magyarország egy globális válság idején lokális kivétel legyen.”
  • A saját négy évig tartó ciklusát a következő amerikai elnökválasztással vágja ketté, ugyanis a miniszterelnök úgy véli, először azután lehet szó békéről. 
  • Abban biztos, hogy a magyar kormány meg fog állapodni az Európai Unióval, de új megállapodást akar kötni az oroszokkal, Kínával és az USA-val. „Republikánusokkal könnyebb lehet, mint a mostani demokratákkal” – mondta.
  • 2030 környékére kell készülni, ugyanis az ő előrejelzései szerint ekkorra halmozódnak fel a nyugati világ problémái, többek közt az eurózóna bajait is kiemelte, ami szerinte nem lesz fenntartható. 
  • De 2030-ra új politikai erőviszonyokat is vizionál, mivel ekkorra Közép-Európa már nettó befizető lesz a nyugathoz képest gyorsabb fejlődés miatt. „Aki fizet, az rendeli a zenét” – mondta, hozzátéve, hogy ekkortájt kell csúcsformában lennie Magyarországnak.
  • A magyar lehetőségeket a jó határévedelemre, a családalapú társadalomra, a diverzifikált energiaforrásokra, a fejlesztés alatt álló haderőre, a technológiai váltások kihasználására, a külföldi tőke beáramlására épti, amellett, hogy tranzitország vagyunk, és az is akarunk maradni. „Ha a világ két részre akar szakadni, akkor mi valaminek perifériája leszünk, ezért minden blokkosodást ellenezünk kell.”
  • Fontos lehetőségnek tartja a politikai stabilitást, hiszen kétharmad van, és nincsenek koalíciós viták, ráadásul nemzedékváltást is levezényeltek a jobboldalon. Ennek a szimbóluma szerinte egy 44 éves családanya köztársasági elnökként, Novák Katalin. 
  • Ambíciókról is beszélt: tartozik a világ Magyarországnak, ezt pedig be is fogjuk asalni.

Itt látható, ahogy kifütyülik Orbán Viktort és ahogy sértegeti a KATA tüntetőket:

 

Via Azonnali.hu

Szólj hozzá!

Így gondozd a francia bulldogodat!

A francia bulldogokat egyszerűen nem lehet nem imádni. Kicsik ugyan, de igazi különleges egyéniségek, a lapos arcukkal, a denevérfülükkel és a röfögésükkel szabályosan bearanyozzák a mindennapjaidat.

Idős asszonyt fosztott ki a visszaeső bűnöző az aluljáróban

A táskában csak kulcscsomót és napszemüveget talált, így a semmiért mehet négy évre börtönbe.

Fókuszban a csapatépítés!

A csapatépítőkért van, aki rajong, ám többen akadnak, akik a szemüket forgatva értesülnek a következő alkalomról. Miért van ez így? Azért, mert a csapatépítésről mindenkinek mások az élményei, és igen, akad olyan, hogy nem éppen kellemesek.

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Milyen használt monitort vásároljunk?

Aki sok időt tölt el a számítógép előtt, tisztában van vele, hogy egy megfelelő méretű és minőségű monitor nagyban megkönnyíti a munkavégzést, illetve javítja a felhasználói élményt is. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál.

Egy korszerű klasszikus, a cserépkályha

Új családi ház tervezésekor praktikus, ha kiegészítő fűtésről is gondoskodunk egyrészt a szezonális fűtési igények kielégítésére, másrészt minden eshetőségre gondolva, és erre kézenfekvő megoldásnak tűnik a cserépkályha.

Tudtad, hogy létezik kényelmes és egyben divatos női cipő is?

Érezted már úgy valaha a nap végére vagy esetleg még napközben, hogy leszakad a derekad, ólomsúlyúak a lábaid, és ha nem tudsz azonnal leülni, képtelen leszel tovább menni? Igen, ilyen tüneteket a kényelmetlen cipők is okozhatnak. 

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Az elektromos járművek hazánkban is egyre népszerűbbek

Nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos járművek, például e-bike-ok, e-robogók, e-trike-ok, mopedautók és e-rollerek. Miért érdemes ezek mellett a változatok mellett dönteni? Milyen előnyeik vannak? Igaz, hogy forradalmasították a közlekedést? Mire kell figyelni a választás során? A cikkben megválaszoljuk a kérdéseket. 

Eltette az utánvétes csomagok árát a futár

Kamu csomagokat állított össze, s azokra ragasztotta a valós pakkok vonalkódját.

Te tudod, hogy mi egy sofőr életében a legfontosabb?

Erre a kérdésre a legtöbben talán azt mondanák, hogy maga a jármű, amit vezetnek, vagy esetleg a navigáció, aminek a segítségével el tudnak jutni A pontból B pontba. Persze ezek is valóban igazán nélkülözhetetlenek, sőt, még megannyi egyéb használati tárgyat fel lehetne sorolni, ha igazán pontos választ szeretnénk adni a címben feltett kérdésre.

Az osztrák társadalombiztosítás szolgáltatásai

Ausztriában széleskörű a társadalombiztosítási szolgáltatás, amely minden itt dolgozó alkalmazottra vonatkozik, akinek a jövedelme meghaladja a törvényben előírt mértéket. Három összetevőből áll: ez a balesetbiztosítás, a betegség- és a nyugdíjbiztosítás. A járulékokat a munkáltatónak kell befizetnie, ezáltal a munkavállaló jogosult lesz a fenti szolgáltatásokra.

Ezeket fontold meg, ha szabadon álló kádat szeretnél!

Sokan álmodoznak a filmekben és magazinokban látott elegáns és stílusos szabadon álló kádakról, amikor a fürdőszoba kialakítása, felújítása kerül terítékre, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy nem minden helyiségben mutatnak jól.

A telefonvásárlás is lehet egyszerű

Sokan azért halogatják a mobilcserét, mert akkora a választék manapság, hogy ember legyen a talpán, aki hamar el tudja dönteni, hogy melyik készülék lesz a neki megfelelő. Nemcsak az árat kell ugyanis nézni, hanem minden paramétert egyesével ajánlott megvizsgálni.

Díszdoktorrá avatták Marosvásárhelyen a korábbi kaposvári főrendezőt

Mohácsi János nevéhez megannyi ikonikus, országos visszhangot kiváltó darab fűződött a Csikyben, mégis elüldözték a színházból és az egyetemről.

Elhunyt Tordy Géza, a Csiky Gergely Színház egykori művésze, a Nemzet Színésze

Az 1956-os forradalom során ő szavalta el a Szózatot a kaposvári Petőfi-szobornál.

Vascsővel vert meg egy asszonyt a benzinkúton a kaposvári férfi – VIDEÓ!!!

A nő az anyjával a töltőállomás boltjába menekült, de támadóját ez sem tartotta vissza.

Milyen szúnyogháló való a tágas teraszajtóra?

A szúnyoghálók szerepe rendkívül fontos a meleg nyári időszakban, amikor nemcsak a szúnyogok, hanem egyéb apró rovarok is megkeseríthetik az életünket. Érdemes minden ablakra és ajtóra felszereltetni, mert ezzel megelőzhetjük a kellemetlen csípéseket, és a bosszantó jelenlétüket is elkerülhetjük.

Birkózzunk meg a dugulással, avagy ismerjük meg a legjobb lefolyótisztítókat!

A lefolyók bizony időnként komoly bosszúságot tudnak okozni a háztartásban. Természetesen a problémáknak nincs ideális idejük, azaz mindig rosszkor jönnek, na de egy komoly dugulás egészen biztos, hogy csak rosszkor tud bekövetkezni.