Gelencsér Attila nem ment be a munkahelyére, pedig megvédhette volna a rezsicsökkentést

Kpsvr 2022-08-08 14:22:00
Az ellenzék azt akarta elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt, illetve szüntesse meg a rezsiemelést. Gelencsér Attila nem érezte annyira fontosnak a témákat, hogy megjelenjen a munkahelyén.

Hiába hívott össze rendkívüli ülést az ellenzék olyan húsbavágó kérdésekről, mint a katatörvény módosítása, vagy a rezsiemelés megszüntetése, a fideszes képviselők nem akarták beszélni ezekről a kérdésekről. Így tett Gelencsér Attila is, aki több, mint 2 millió forintot keres havonta, ennek ellenére nem ment be a munkahelyére, hogy a válságról tanácskozzon.

A napirend előtti felszólalásokra viszont így is sor került - számol be a Telex.

Kanász-Nagy Máté (LMP) azt mondta: „ennyire veszik komolyan a Fidesz képviselői a magyar társadalom problémáit”. Beszélt arról is, hogy nem lehet szó nélkül elmenni a múltheti, fakitermelési rendelet mellett. „A környezetünk pusztítása egy újabb fázisba léphet”, a Fidesz az egyetlen kormány, amely az aszály és a klímaválság közepén erdőirtásba kezd.

Berki Sándor a be nem tartott fideszes ígéretekről és a rezsicsökkentésről beszélt. „A választás lehetősége a kormányé, de a számlát mint mindig, most is az emberek állják” – zárta a felszólalását a Párbeszéd képviselője.

Toroczkai László szerint „a mai nap egy bohózat” nemcsak azért, mert a Fidesz bojkottálta az ülést, hanem mert az elmúlt három évtized vezetett idáig, és a Parlamentben megjelent ellenzéki képviselőkön kérte számon a „balliberális kormányzás” hibáit. Toroczkai szerint le kell szokni a multik kiszolgálásáról, amiben a saját pártján kívül a többi ellenzéki párt képviselőit is hibásnak tekinti.

Kunhalmi Ágnes Toroczkai megszólalására is reagálva azzal kezdte, hogy sajnálatát fejezi ki a Fidesz távolmaradása miatt, de megállapította, hogy „a Fidesz szatellitpártja” viszont megjelent. Az MSZP képviselője arról beszélt, hogy az épületszigeteléseknek és a modernizálásnak az elmaradása miatt sok magyar ma is az utcát fűti.

„Szégyellheti magát minden kormánypárti képviselő, aki távolmaradásával magára hagyta a magyarokat a szociális válság közepén.”

- mondta Gelencsér Ferenc, aki arról beszélt, hogy hiába van ma munkanap, hiába jár az átlag magyar 8 órára dolgozni, a fideszes képviselőknek délután 1 órára sem sikerült megjelenniük a Parlamentben. A Momentum elnöke szerint a kormány folyamatosan a magyar családok védelméről beszél, közben épp ez ellen dolgozik, nem hallgatják meg az emberek panaszait.

Z. Kárpát Dániel szerint a családok válságán nyerészkedik a kormány, szerinte ezért javasolt a pártja áfacsökkentéseket a rezsiszámla, a tűzifa és az alapvető élelmiszerárak tekintetében. 

„Magyarországnak nincs felelős kormánya, de van felelős ellenzéke” – ezt állította a fideszesek távolmaradására utalva Arató Gergely, aki Gyurcsány Ferenc hétfői Facebook-posztjára is utalva leszögezte a DK nevében, hogy „készülünk”.

Szólj hozzá!

Szijjártó tenne róla, hogy a szankciók valóban ne működjenek

A nyolcadik csomagot pénteken kezdték részleteiben tárgyalni a tagállamok. Szijjártó kritikus, de azt mondta: a teljes csomagot a magyar kormány nem utasítja el, csak fel akarja puhítani.

VIDEÓ - Brutális pusztítást végzett a vihar: szétbombázta a jég a kerteket

Pokoli erővel tarolta le a magyar kerteket az időjárás. A vihar erős széllel, diónyi nagyságú jéggel szakította be a tetőket Békés megyében.

Gulyás megnyugtatta a nyugdíjasokat a gázszámlákkal kapcsolatban

Megérkeztek az MVM-től a gázszámlák, melyeknek fizetési határideje a nyugdíjfizetés előtt van.

Ennyiért adhatja el Gyurcsány az Apró-villát

Gyurcsány Ferenc a Partizán interjúban megemlítette, hogy egy éven belül eladják az Apró-villát.

Brutális mélyrepülés: 420 forint az euró, 435 a dollár

Nem tett jót a jegybank kamatemeléseket lezáró bejelentése a forintnak, ami az euróval szemben is rekordszintre gyengült. Már a 420 forintot nyaldossa az árfolyam, a dolláré pedig a 435-öt. Bő félév alatt hatalmasat kaszáltak azok, akik a forintjukat idejekorán euróra vagy dollárra váltották.

Döntött a kormány: nem lesz őszi szünet, de hosszabb lesz a téli

December 22-től január 8-ig tart a téli szünet az iskolákban, illetve az állami szervek is leállnak majd ebben az időben. A téli szünetet az őszi szünet rovására hosszabbítják meg.

Döntött a kormány: hamarosan rendkívüli bejelentés jön Orbán Viktortól

Összeült a kormány, hogy megoldást találjon az energiaválságra.

Az EU elleni kémkedés miatt ítélték el a volt jobbikos politikust

Öt év fegyházbüntetést kapott a volt jobbikos politikus, aki egyébként Moszkvában él.

Buszmegállóban hagyta újszülött babáját a harmincas nő

A nyolc fokban kihűlhetett volna a csecsemő, de szerencsére kutyasétáltatók még időben rátaláltak.

Százezrek menekülnek Oroszországból

Még az orosz titkosszolgálat nyilvános adatai is 260 ezer emberről írnak, de ennek a többszöröse lehet.

Végre egy ellenzéki siker - az LMP-s jelölt nyert az újpesti időközi választáson

A kormánypárti Origó "hírportál" az urnazárás után óriási Fidesz győzelemről írt, de a megjelenés után fél órával leszedték a cikket.

Böjte Csaba megerősítette Tóth Gabi hitét Szegeden

Az énekesnő szegedi koncertje előtt találkoztak.

Féltékenykedett, ezért megverte élettársát Kaposvár belvárosában R. Csaba

Mikor a nő az ütésektől a földre esett, még meg is rugdosta a védtelen asszonyt.

Október 5-én újabb pedagógussztrájk lesz

A PDSZ arra kéri a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

VIDEÓ - Szita: az ellenzék tüzet rakna a légszennyezettség-mérő alatt

Nincs megállás Szita Károly bohócvonatán. Érdemes megnézni ezt a kétperces videót, amiben Szita Károly azzal vádolja az ellenzéket, hogy ők még tüzet is gyújtanának a légszennyezettség mérők alá.

KSH: a nettó átlagkereset 377.400 forint

Állítólag ez Magyarországon van. Kaposváron is így lehet?

Új történelmi mélyponton a forint a dollárral szemben

Gyenge kezdés után erős visszaesés jellemezte a forint pénteki teljesítményét.

Dél-amerikai vendégzenészek verekedtek össze a bárban - VIDEÓ!!!

Egyikük még azután is bunyózni akart, miután társai leszedték földre vitt ellenfeléről.