#kaposvar

Folytatódik a harc a Búzavirág kutyafuttatóért

A KPSVR.hu két héttel ezelőtt számolt be a Búzavirág utca kutyafuttatóján épülő kutyaparkról, ami felháborodást keltett a környék lakóinak és kutyatartóinak körében, akik el tudták érni, hogy ne az eredetileg kijelölt helyen épüljön meg a park, viszont az új helyszín talán még rosszabb, mint az előző kijelölt hely. A lakosok egyre türelmetlenebbek, amire már a körzet fideszes képviselője is felfigyelt.

Eresztik a vizet a Gárdonyi tetejéről

A KPSVR.hu tegnap írt a fórumról, ahol a Gárdonyi iskola szülői közössége beszámolt szerkesztőségünknek az iskolával kapcsolatos fejleményekről. A Szemeco Kft. embereit szinte alig látni az iskola területén, annak ellenére, hogy ígéretük szerint szeptember elsejére kész lesz az iskola. Ezt a szülők erősen kétlik, és félnek attól, hogy a Klebelsberg kollégiumban kell elkezdenie gyerekeiknek az új tanévet.

„Ha kell, mi magunk szigeteljük az iskolát”

A Szemeco Kft. gondatlansága és szakmai hozzá nem értése miatt májusban leázott és életveszélyessé vált a Gárdonyi iskola. A diákok a Klebelsberg kollégiumban fejezték be a tanévet, és jelen állás szerint komoly az esély, hogy az újat is ott kell majd elkezdeniük., még úgy is, hogy a városvezetés és a Szemeco ígérete szerint a nyáron sikerül kijavítani a hibákat, s befejezni az épület korszerűsítését. Ezt azonban a Gárdonyi szülői közössége erősen kétli.

Szolgáltató várost épít majd Horváth Ákos

Horváth Ákos városlakó. Nem politikus és ezért másképp látja Kaposvár dolgait, mint a most regnáló fideszes hatalmaskodók. Végre  van egy ember, aki az élére állt egy ügynek, egy csapatnak, amely Kaposvár valódi érdekeiről és az itt élő emberekről szól. Egy ügynek, amely nem az uram-bátyámozásról, nem a rokonok helyzetbe hozásáról, nem az adófizetők pénzén történő élősködésről, nem az európai uniós pénzek lenyúlásáról, nem a látványberuházásokról, nem a város többségének kiszolgáltatottságáról és diszkriminációjáról, nem a helyi vállalkozások kiszorításáról és nem a megyeszékhely szellemi életének elpusztításáról szól.

Újabb zavar a helyi Fideszben

Nagy felbolydulást okozott a Fideszben Horváth Ákos, az ellenzéki pártok által támogatott Kaposváriakért Egyesület polgármester-jelöltjének színrelépése. A bejelentés után egy héttel már a Fidesz országos médiumaiban akarták lejáratni, de hamar elhalt a próbálkozás. A helyi fideszes pártkatonák azonban soha nem látott tempóban lendültek támadásba a közösségi oldalon, és borzalmas jelzőkkel illetik az ötgyermekes családapát.

Szita Károly fél! Támadásba lendült a Fidesz.

Nem kellett sokat várni, hogy elkezdődjön a hadjárat a Kaposváriakért Egyesület és polgármester-jelöltje, Horváth Ákos ellen. Alig egy hete jelentették be, hogy Szita Károly egyetlen esélyes kihívója Horváth Ákos lesz, máris ellepték a jelölt Facebook-oldalát a mocskolódó kommentelők. Tegnap aztán szintet lépett a Fidesz, és egy országos portál, a Pesti Srácok hasábjain próbálták lejáratni Horváth Ákost. Az egyesület vezetői számítottak támadásokra, de az őket is meglepte, hogy ennyire gyorsan beindult a gépezet, és a lejárató kampány egyből országos szintre is emelkedett. 

A szemetes város – GALÉRIA

Kaposvár a virágok, a szökőkutak és a körforgalmak városa után a szemetes város "becenevet" is magáénak tudhatja. Rengeteg olvasónk küldött képet szeméttől túlcsorduló kukákról, hulladékhegyekről és rendetlen közterekről. Megosztunk néhányat városunk legigénytelenebb és legmocskosabb látványosságai közül.

Szabad sajtót, átlátható várost ígér Horváth Ákos, az ellenzék polgármester-jelöltje

- Amikor áprilisban megalakultunk, rengetegen azonnal kíváncsiak voltak rá, kik lesznek a képviselő-jelöltjeink, s főleg, ki lesz a polgármester-jelöltünk – kezdte a Kaposváriakért Egyesület péntek délutáni sajtótájékoztatóját Fejes István, a civil szervezet elnöke. – Azóta eltelt több mint két hónap, de a megújulás szövetségeként úgy gondoltuk, a kaposváriak megérdemlik, hogy ősszel ne csak leváltsuk a jelenlegi városvezetést, hanem olyanokat ültessünk a helyükre, akik hatékonyan tudnak dolgozni Kaposvárért. És főleg olyanokat, akik megannyi ideológia mentén is tudnak együtt dolgozni. 

Somogyból nem látszik a 300 ezres bér

Áprilisban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 371 100 forint az 5 fő feletti vállalkozásoknál, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 381 700 forint volt, ami 9, illetve 7,9 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz viszonyítva – írja a 24.hu a KSH közleménye alapján.

Nem indít jelöltet Kaposváron a Somogyért az önkormányzati választáson

Az önkormányzati választások közeledtével egyre tisztább képet kapunk arról, mely politikai erők fognak megküzdeni a kaposvári polgárok szavazataiért. Az egyik ilyen erő a Somogyért Egyesület, ám a szervezet motivációjáról és ambícióiról eddig nem sok mindent tudhattunk meg. Ezért a KPSVR.hu megkereste Gyenesei Istvánt, a Somogyért Egyesület elnökét, Somogy megyei közgyűlés tagját.

Olcsó vendégmunkások építhetik a Toldi és a Gárdonyi iskolát

A KPSVR.hu múlt héten tárta fel a Szemeco Kft. és Szita Károly felelősségvállalásának teljes hiányát a Gárdonyi és a Toldi iskola beázását illetően. A Szemeco Kft. a várossal kötött szerződését több ponton is megsértette az energetikai fejlesztések kivitelezése során, mégsem vállalt felelősséget hibái miatt, illetve a város nem bontotta fel velük a szerződést. Hétfőn azonban megtört a csend, és mind a Szemeco, mind a városvezetés megszólalt az esettel kapcsolatban.

Balesetveszélyes a felüljáró melletti buszmegálló

A KPSVR.hu egyik olvasója küldte a képeket a Berzsenyi utca, felüljáró melletti buszmegállójáról. A Pláza melletti fa buszmegálló ablaka ki van törve már hónapok óta. Eddig még senki sem cserélte ki, ahogyan a megálló melletti fűben heverő üvegdarabok sem zavartak senkit.

Katasztrofális állapotok a Toldiban

Már lassan két hónapja, hogy beázott három kaposvári iskola az épületeken felújításokat végző Szemeco Kft. kivitelezési hibái miatt. Azóta azonban nem sok mindent hallani az iskolák állapotáról, azonban KPSVR.hu információi szerint nem túl rózsás a helyzet, különösen a Toldi iskolában.

Gazdit és segítséget keresek – Kópé

Kópénak nagy szüksége van a KPSVR.hu olvasóinak segítségére! Az egy éves kis yorki combcsontfej elhalásban szenved, amin csak műtéttel lehet segíteni. Régi gazdija ezt sajnos nem tudta kifizetni, ezért ideiglenes befogadónak adta a kis yorkit. Viszont új ideiglenes gazdija nem akarja cserben hagyni Kópét, ezért gyűjtést szervezett a kutyus műtétjére!

Gulyás Gergely: Szita Károly nem ártott a jelentéseivel senkinek - VIDEÓ

Szita Károly ügynökmúltja folyamatosan visszatérő téma mind a kaposvári közbeszédben, mind az országos sajtóban. Legutóbb 2018 márciusában a Magyar Nemzetben jelent meg a témáról egy hosszabb cikk, melyből kiderül, Kaposvár polgármestere a saját húga esküvőjéről is jelentett és mindezt nem kényszerből, hanem önszántából tette. Szita Károly következetesen tagad és perrel fenyeget, de ezekből a perekből soha nem lett semmi. Nem véletlenül!

 

A víz kiváló, csak a benne élő állatok pusztulnak…

Hétfőn jelent meg egy cikk a KaposvárMost.hu-n a somogyi természetes vizekről, melyben többek között a Desedáról is azt állították a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályára hivatkozva, kiváló a vízminősége. Arról viszont nem esett szó, hogy hónapok óta tíztonnaszám pusztulnak a halak, sőt, immáron döglött kagylókkal is találkozni a tározón, ezért a KPSVR.hu megkereste az illetékes főosztályt.

A NER Somogyért

A Nemzeti Együttműködés rendszere. Az ország kisebbik része benne, a nagyobbik része távol tőle. Somogyban sincs ez másképp. Aki itt benne van, látványosan teszi. Merthogy, aki haszonélvezője a rendszernek, az kimutatja odatartozását, hiszen még többet remél. Vagy meg akarja őrizni addigi előnyeit.

Baseball ütővel támadt a gépjárműoktatóra

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 42 éves férfival szemben, aki nehezményezte, hogy az előtte haladó gépkocsi lassan megy, ezért annak vezetőjét meg akarta leckéztetni.

Válságban a belvárosi üzletek

Tavaly kezdték el az új intermodális csomópont építését, ami miatt a régi távolsági buszállomást lebontották, és ideiglenesen új helyre költöztették, a vásártérrel szembe, a város másik végébe. Az építkezések miatt nemcsak a zaj okoz kellemetlenséget a környék üzleteinek, hanem a forgalmuk is jelentősen visszaesett.

A helyi Fidesz állhat a lejáratás hátterében?

A tavalyi országgyűlési választások eredménye megmutatta, a kormánypártok ellen csak a teljes ellenzéki összefogás léphet fel eséllyel. Az önkormányzati voksoláson a siker persze így sem garantált, de a szavazatmaximálás érdekében csakis úgy lehet megragadni a vélt-valós esélyeket, ha a pártok, összefogva a civilekkel minden körzetben, illetve a polgármester-választáson egyetlen jelöltet állítanak szembe a Fidesz-KDNP-s indulóval.

Sár borítja be a desedai kerékpárutat – GALÉRIA

Az elmúlt hetek esőzéseinek köszönhetően rengeteg a sár a Deseda környékén, ezt a sarat pedig az esővíz és a szél rámosta a bicikliút több szakaszára is. Az útra száradt sár pedig nagymértékben megnehezíti a biciklis közlekedést, arról nem is beszélve, hogy bántja az arra járók szemét.

Hiába került 5 milliárdba, beázik és ereszt az új versenyuszoda

A KPSVR.hu egy előző cikkben már beszámolt az új versenyuszoda átadásáról, és a számos problémáról, ami kivitelezése során felmerült, és ami miatt majdnem fél milliárd forinttal többe került végül Kaposvár legújabb csodája. Azonban a Népszava kiderítette, hogy az 5 milliárdos, csúcsmodern uszoda épülete nemcsak beázik, hanem a medence még ereszt is.

Nem halad a térkövezés – KÉPEK

Áprilisban kezdte el a városvezetés a Széchenyi tér rehabilitációját, és nem sokkal később a Zsolnay kút és a könyvtár közötti szakaszon is megkezdték a régi térkövek cseréjét. Azonban mint ahogy a város többi beruházásánál, úgy itt is a bontás gyorsan ment, az építés viszont kevésbé. Hetek óta fel van szedve a járda, azóta pedig az arra közlekedőknek a régi térkövek sáros és göröngyös helyének vájatában kell közlekedniük.

Meghalt a börtönben Szita Bence egyik gyilkosa

Hét évvel ezelőtt ölette meg különös kegyetlenséggel 11 éves nevelt fiát, Szita Bencét mostohaanyja, aki két férfit bérelt fel 200 ezer forintért, hogy végezzenek az ártalmatlan fiúval. B. József, a mostohaanya által felbérelt egyik gyilkos a mai napon meghalt a börtönben, ahol büntetését töltötte.